Spaanse rijst met mignonette met paprika, wortel en chilipeper

30 MIN
2 personen
Spaanse rijst met mignonette met paprika, wortel en chilipeper

De terugkeer van een echte klassieker bij 15gram: Spaanse rijst! We serveren 'm met een stukje sappige varkensmignotte. Heerlijk comfort food met wat karakter.

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • ½ rode chilipeper
  • 125 gr witte rijst
  • 200 gr wortelplakjes
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 400 gr tomatenpulp
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr basilicum
  • 2 varkensmignonettes
  • olijfolie
  • boter
  • paprikapoeder naar smaak
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de paprika in fijne reepjes. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper voor minder pit en hak de peper fijn (zie tip).
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot op middelhoog vuur en voeg de rijst, fijngesneden ui, knoflook, wortelplakjes, chilipeper en paprika toe en roerbak 5 min., tot de rijst begint te kleuren.
  3. Verkruimel de bouillon over de rijst, voeg de tomatenpulp en 100 ml water per persoon toe. Laat 20 min. zachtjes pruttelen, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig om. Kruid met zout, zwarte peper en paprikapoeder.
  4. Hak het basilicum en de peterselie fijn.
  5. Smelt een flinke klont boter in een pan op hoog vuur en bak de mignonette zo'n 2 min. per zijde. Kruid met zout en zwarte peper. Bak het vlees zeker niet te lang, zo blijft het lekker sappig. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  6. Controleer of de rijst gaar is. Roer de verse kruiden erdoor. Snijd het vlees in reepjes. Serveer de rijst met de reepjes varkensmignonette. Smakelijk!
  7. TIP: Hou je niet van pittig? Laat de chilipeper dan weg.