Spaanse rijst met mignonette met paprika, wortel en chilipeper
30 MIN
2 personen
De terugkeer van een echte klassieker bij 15gram: Spaanse rijst! We serveren 'm met een stukje sappige varkensmignotte. Heerlijk comfort food met wat karakter.
Ingrediënten
1 gele ui
2 teentjes knoflook
1 gele paprika
½ rode chilipeper
125 gr witte rijst
200 gr wortelplakjes
½ blokje kippenbouillon
400 gr tomatenpulp
10 gr peterselie
10 gr basilicum
2 varkensmignonettes
olijfolie
boter
paprikapoeder naar smaak
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de paprika in fijne reepjes. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper voor minder pit en hak de peper fijn (zie tip).
Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot op middelhoog vuur en voeg de rijst, fijngesneden ui, knoflook, wortelplakjes, chilipeper en paprika toe en roerbak 5 min., tot de rijst begint te kleuren.
Verkruimel de bouillon over de rijst, voeg de tomatenpulp en 100 ml water per persoon toe. Laat 20 min. zachtjes pruttelen, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig om. Kruid met zout, zwarte peper en paprikapoeder.
Hak het basilicum en de peterselie fijn.
Smelt een flinke klont boter in een pan op hoog vuur en bak de mignonette zo'n 2 min. per zijde. Kruid met zout en zwarte peper. Bak het vlees zeker niet te lang, zo blijft het lekker sappig. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
Controleer of de rijst gaar is. Roer de verse kruiden erdoor. Snijd het vlees in reepjes. Serveer de rijst met de reepjes varkensmignonette. Smakelijk!
TIP: Hou je niet van pittig? Laat de chilipeper dan weg.