Traditionele paella

40 MIN
6 porties
Traditionele paella

Paella is de Spaanse traditionele rijstschotel uit Valencia, met veel vlees en zeevruchten. Heerlijk op een zomerse avond, uiteraard met een glas wijn erbij

Ingrediënten

  • 2 kipfilet, in blokjes gesneden
  • 125 g chorizo, ontveld en in blokjes
  • 12 gamba's
  • 500 g mosselen
  • 2 inktvis, in stukjes
  • 350 g paella rijst
  • 75 g erwten
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 citroen, in partjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1¼ l kippenbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 plukje saffraan
  • 1 handvol peterselie, fijngehakt
  • 1 takje tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui, knoflook en peper enkele minuten in de olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg er de chorizo, kip en ongekookte rijst aan toe. Laat 2 minuten bakken.
  2. Blus met de helft van de kippenbouillon. Voeg er de wijn, saffraan en tijm aan toe. Kruid verder op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen. Roer af en toe.
  3. Indien de rijst nog niet gaar is, voeg dan éénderde van de resterende bouillon toe. Laat opnieuw sudderen. Herhaal tot de rijst volledig gaar is.
  4. Roer de tomatenblokjes, erwtjes en inktvis door het gerecht en laat 2 minuten koken. Doe er dan de gamba's en mosselen bij. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat 4 minuten doorkoken.
  5. Verwijder het aluminiumfolie en bestrooi met de peterselie. Verdeel over de borden en werk af met citroenpartjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 658.88 kcal
Koolhydraten 55.01 g
waarvan suikers 2.54 g
Vet 22.88 g
waarvan verzadigd 6.72 g
Proteïnen 53.79 g
Vezels 3.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin