Het verhaal gaat dat paella een samentrekking is van de woorden 'para ella', wat 'voor haar' betekent. Mannen zouden dit gerecht vaak bereiden voor hun vrouw. Romantisch toch? Omgekeerd mag ook hé!
Ingrediënten
1 blokje groentebouillon
1 gele ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
venkel
200 gr prinsessenboontjes
2 el paellamix (of paprikapoeder)
125 gr risottorijst
10 gr platte peterselie
100 gr artisjokharten (blik)
1 citroen
olijfolie
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot met 750 ml water aan de kook voor de bouillon. Verkruimel het bouillonblokje erover en houd warm.
Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook glazig op middelhoog vuur.
Snijd de paprika in repen van 1 cm. Halveer de venkel overlangs en snijd de harde kern eruit. Snijd vervolgens in dunne reepjes. Voeg de paprika, venkel en prinsessenboontjes toe aan de pan. Laat 6 min. meebakken op zacht vuur, tot de groenten goudbruin kleuren. Voeg de paellamix toe en roer goed door.
Voeg vervolgens de risottorijst toe en roer om. Giet de warme groentebouillon in de pan, draai het vuur laag en laat de rijst 10 min. pruttelen op zacht vuur, zonder te roeren. Draai het vuur vervolgens hoger en laat nog 15 min. verder pruttelen tot de rijst het grootste deel van het vocht heeft opgenomen. Roer nu wel regelmatig om.
Hak de peterselie fijn. Hak de artisjokharten grof. Snijd de citroen in parten.
Meng de peterselie en artisjokharten onder de paella. Serveer met een partje citroen. Smakelijk!