Paella met scampi's

30 MIN
2 personen
Paella met scampi's

Paella is hét signatuurgerecht van Spanje. Het is een echte klassieker die bereid wordt in een grote (of soms gigantische) platte pan. Het gerecht kent zijn oorsprong in Valencia. Die staat dan uren te garen in een huisgemaakte bouillon. Maar je kan ook een lekkere snelle versie maken, bewijst dit heerlijke recept!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 scampi's
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 kl kurkuma
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in reepjes. Snij de ui in fijne ringen. Pers de knoflook.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan. Kruid de scampi's met peper en zout en bak ze totdat ze mooi roze kleuren, haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de paprika, ui en knoflook toe. Draai het vuur op medium en laat 5 minuten stoven. Voeg dan het paprikapoeder en kurkuma toe.
  4. Voeg nu de rijst en per persoon 180 milliliter warm water toe. Verkruimel de bouillon erbij. Meng goed en zet een deksel op de pan. Laat 10-15 minuten zachtjes garen, tot bijna al het vocht is opgenomen, voeg dan de scampi's toe.
  5. Snij ondertussen de peterselie fijn en halveer de citroen(en).
  6. Pers de helft van de citroen uit over de rijst en kruid met peper en zout, meng goed. Snij de rest van de citroen in partjes. Serveer de paella, strooi er de peterselie over en leg er een citroenpartje bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 631.55 kcal
Koolhydraten 78.24 g
waarvan suikers 10.74 g
Vet 18.29 g
waarvan verzadigd 2.64 g
Proteïnen 34.98 g
Vezels 7.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin