Paella van risoni met kip en chorizo

30 MIN
2 personen
Paella van risoni met kip en chorizo

Paella kennen we natuurlijk allemaal als het Spaanse gerecht bij uitstek met rijst. Wij vonden er een leuke én lekkere variatie op met risoni pasta!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g kerstomaten
  • 1 kipfilet
  • 100 g chorizo
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 kl paprikapoeder
  • 200 g risoni
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Snij de kipfilet in blokjes. Snij de chorizo in kleine blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de geperste teentjes knoflook samen met de blokjes chorizo en de fijngesneden ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de kerstomaatjes, de kippenblokjes en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Laat 6 minuten bakken, schep regelmatig om.
  3. Voeg de risoni toe en de kippenbouillon. Breng aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat 10 tot 12 minuten inkoken. Hak ondertussen de peterselie fijn. Pers de helft van de citroen uit over de paella, snij de rest in partjes. Kruid de paella af met peper en zout, haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Serveer met de bladpeterselie erdoor geroerd en de partjes citroen erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 743.49 kcal
Koolhydraten 79.33 g
waarvan suikers 10.72 g
Vet 26.93 g
waarvan verzadigd 9.31 g
Proteïnen 42.3 g
Vezels 7.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin