Paella van orzo met kip en chorizo

30 MIN
2 personen
Paella van orzo met kip en chorizo

Paella kennen we natuurlijk allemaal als het Spaanse gerecht bij uitstek met rijst. Wij vonden er een leuke én lekkere variatie op met orzo pasta!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g kerstomaten
  • 1 kipfilet
  • 100 g chorizo
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 kl paprikapoeder
  • 125 g orzo
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snij in blokjes. Snij de chorizo in kleine blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de knoflook samen met de blokjes chorizo en de fijngesneden ui gedurende 2 minuten. Voeg dan de kerstomaatjes, de kippenblokjes en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig om.
  3. Voeg de orzo en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 tot 12 minuten inkoken. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Pers de helft van de citroen over de paella, snij de rest in partjes. Kruid de paella af met peper, haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Serveer met de bladpeterselie erdoor geroerd en de partjes citroen erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 625.7 kcal
Koolhydraten 54.94 g
waarvan suikers 10.06 g
Vet 25.95 g
waarvan verzadigd 9.08 g
Proteïnen 40.23 g
Vezels 6.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin