Paella met kip en chorizo

50 MIN
4 personen
Paella met kip en chorizo

Een lekker eenvoudige paella, met stukjes kip en chorizo. Een heerlijk Spaans eenpansgerecht, ideaal voor op een warme zomers avond!

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet, in reepjes
  • 200 g chorizo, in plakjes
  • 350 g paella rijst
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 200 g erwten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen, in schijfjes
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • 200 ml witte wijn
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 mespunt saffraan
  • 400 ml kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kip met peper en zout. Bak ze in een pan ongeveer 10 minuten aan. Draai af en toe om. Schep uit de pan en zet even opzij.
  2. Bak ook de chorizo een paar minuten goudbruin. Schep opnieuw uit de pan en zet mee opzij.
  3. Verhit de rest van de olijfolie en stoof de ui en knoflook glazig. Voeg de rijst en de helft van de tomaten toe. Blus met de witte wijn en laat op een zacht vuur verdampen.
  4. Giet de bouillon mee in de pan en roer goed om. Voeg de kip en de chorizo terug toe. Kruid met paprikapoeder, saffraan, peper en zout. Laat op een zacht vuur 20 minuten pruttelen.
  5. Voeg de laatste vijf minuten de overige tomaten en de erwtjes toe. Kruid nog eens bij met peper en zout.
  6. Verdeel de paella over de borden. Werk af met de peterselie en een schijfje citroen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 806.93 kcal
Koolhydraten 85.88 g
waarvan suikers 4.43 g
Vet 28.75 g
waarvan verzadigd 9.55 g
Proteïnen 38.35 g
Vezels 6.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin