Snelle paella met scampi's en chorizo

30 MIN
2 personen
Snelle paella met scampi's en chorizo

Dit is de snelle versie van een klassieke Valenciaanse paella. Klaar in minder dan 30 minuten en minstens even lekker!

Ingrediënten

  • 100 g chorizo
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g scampi's
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el kurkuma
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de chorizo in plakjes. Haal de pitjes uit de paprika en snij in reepjes. Snij de ui in fijne ringen. Hak de knoflook fijn.
  2. Zet een grote pan op het vuur en warm 1 eetlepel olijfolie. Bak de scampi's totdat ze mooi roze kleuren, haal uit de pan en zet opzij.
  3. Doe de chorizo in de pan en laat bakken. Voeg na 2 minuten de paprika, ui en knoflook toe. Draai het vuur op medium en laat 10 minuten stoven. Voeg dan de paprikapoeder en kurkuma toe.
  4. Voeg de rijst en 375 milliliter water toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij. Meng goed en zet een deksel op de pan. Laat 10-15 minuten garen, tot bijna al het vocht is opgenomen, voeg de scampi's toe.
  5. Snij ondertussen de peterselie fijn en de citroen in de helft.
  6. Pers een halve citroen uit over de rijst en kruid met peper en zout, meng goed. Snij de andere helft in partjes. Serveer de paella, strooi er de peterselie over en leg er een citroenpartje bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696.36 kcal
Koolhydraten 76.96 g
waarvan suikers 8.67 g
Vet 25.49 g
waarvan verzadigd 8.86 g
Proteïnen 37.38 g
Vezels 7.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin