Winterse paella met pompoen, witte vis en chorizo

40 MIN
2 personen
Winterse paella met pompoen, witte vis en chorizo

Paella tijdens de koude, donkere maanden? Waarom niet? Geef er een winterse twist aan door plakken pompoen net als gamba's bovenop de paella te schikken. Dat is niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

Ingrediënten

  • 1 blokje visbouillon
  • ½ pompoen
  • 50 gr chorizo
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel prei
  • 2 kl paellamix kruiden
  • 125 gr risottorijst
  • 300 gr vismix
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Breng een pot met per persoon 250 ml water aan de kook voor de bouillon. Verkruimel het bouillonblokje erover en houd warm.
  2. Snijd de chorizo in reepjes. Verhit een grote pan en voeg de reepjes chorizo toe (zie tip). Bak krokant en schep uit de pan.
  3. Snijd de pompoen in plakjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven.
  4. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de prei in ringen. Fruit de ui, knoflook en prei aan in de olie van de chorizo op middelhoog vuur. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe. Voeg de paellamix toe. Laat 3 min. stoven.
  5. Voeg vervolgens de risottorijst toe en roer om. Giet de groentebouillon in de pan, verlaag het vuur en laat de rijst 10 min. pruttelen op zacht vuur, zonder te roeren. Verhoog vervolgens het vuur en laat nog 7-10 min. verder pruttelen, tot de rijst het grootste deel van het vocht heeft opgenomen. Roer nu wel regelmatig om. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Voeg de blokjes vis toe en verspreid goed over de pan. Zet een deksel op de pan en laat nog 5 min. pruttelen. Snijd de citroen in partjes.
  7. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Werk de paella af met de geroosterde pompoen, krokant gebakken chorizo en partjes citroen. Smakelijk!
  8. TIP: Je hebt geen vetstof nodig om de chorizo te bakken. Meer nog: de chorizo zal tijdens het bakken olie afgeven. Bak de groenten in deze olie voor extra aroma en diepgang in het gerecht.