Pot-au-feu

80 MIN
4 personen
Pot-au-feu

Ingrediënten

  • 500 g rundergebraad, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 wortelen, in schijven
  • 1 pastinaak, in schijven
  • 4 rapen, in partjes
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 kl balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl boter
  • 4 el bladpeterselie, fijngehakt
  • laurier
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid het vlees met peper en zout. Bak kort aan in wat boter. Zet ze even aan de kant.
  2. Fruit in dezelfde vetstof de ui glazig. Doe er de andere groenten bij. Roerbak 2 minuten.
  3. Doe er het vlees weer bij. Blus met de wijn en de bouillon. Kruid met laurier, peper en zout. Dek af. Laat 1 uur stoven, of tot het vlees goed gaar is.
  4. Vermeng de balsamico met de olijfolie. Schenk bij het vlees.
  5. Werk af met fijngehakte bladpeterselie. Serveer warm of lauw.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 469.44 kcal
Koolhydraten 27.11 g
waarvan suikers 9.7 g
Vet 21.48 g
waarvan verzadigd 8.43 g
Proteïnen 29.1 g
Vezels 10.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin