Snel stoofpotje van runderreepjes, wortel en spinazie

25 MIN
2 personen
Snel stoofpotje van runderreepjes, wortel en spinazie

In de winter zijn we fan van stoofpotjes en houden we van eten dat snel op tafel staat. Dan is dit snel stoofpotje van runderreepjes, wortel en spinazie ideaal.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 wortelen
  • 2 rundersteaks
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • ½ runderbouillonblokje
  • 100 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 0,5 cm. Kook ze 5 minuten in gezouten water en giet af.
  2. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Snij de rundersteaks in reepjes en kruid ze met de Provençaalse kruiden.
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes krokant. Voeg de runderreepjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg de aardappelplakjes, wortelen, witte wijn, per persoon 100 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Verkruimel de runderbouillon erbij. Laat 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg de spinazie toe en laat nog 2 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 629.08 kcal
Koolhydraten 43.81 g
waarvan suikers 6.59 g
Vet 22.51 g
waarvan verzadigd 11.15 g
Proteïnen 46.9 g
Vezels 10.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin