Stoofpotje van varkenswangen met witloofsalade

135 MIN
4 personen
Stoofpotje van varkenswangen met witloofsalade

Die paar uur pruttelen, dat wachten is het zeker waard! Dit heerlijk stoofpotje van varkenswangen, een Belgische klassieker, dienen we op met frietjes en een witloofsalade. Aan tafel!

Ingrediënten

  • 1 kg varkenswang
  • 600 g frieten
  • 2 sneetjes brood
  • 6 stronkjes witloof
  • 2 uien
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bouquet garni
  • 750 ml bruin bier
  • 4 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 1 el azijn
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de varkenswangen in stukken. Snij de uien in ringen. Verhit boter in een stoofpot en kleur de varkenswangen kort aan op hoog vuur. Schep uit de pot.
  2. Smelt boter in de pot en stoof de uien aan. Voeg de varkenswangen terug toe en bestrooi met bloem. Laat kort bakken en schenk er dan het bier bij.
  3. Voeg het bouquet garni toe. Bestrijk de sneetjes brood met mosterd en leg ze bovenop het vlees. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot en laat 2 uur zachtjes pruttelen.
  4. Snij het witloof fijn. Meng met de mayonaise en kruid met peper en zout.
  5. Roer de stoofpot goed door en breng op smaak met azijn. Frituur de frieten. Serveer de varkenswangen met de frieten en het witloofslaatje. Werk af met fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1110.96 kcal
Koolhydraten 85.49 g
waarvan suikers 5.7 g
Vet 51.49 g
waarvan verzadigd 12.93 g
Proteïnen 62.83 g
Vezels 6.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin