Scampi diabolique! Een echte klassieker op menig brasseriekaart. Maar eigenlijk kent dit gerecht zijn oorsprong in Italië. Daar wordt het gerecht scampi 'fra diavolo' genoemd, letterlijk vertaald: 'duivelse broer'. Die benaming wordt gegeven aan pikante tomatensauzen en verwijst naar Michele Pezza, een pittig kereltje uit Napels in de 18de eeuw. Hij zou nogal een opvliegend karakter gehad hebben, waaraan hij zijn bijnaam verdiende. Hij leidde een revolutie tegen de Franse bezetter. 

In zijn nalatenschap werd de pittige saus dus naar hem vernoemd. Origineel wordt het gerecht geserveerd met linguine of spaghetti, maar je kent ons, wij variëren al eens graag! Wat denk je van een pittig tomatensoepje met origineel scampi-spiesje, een lekker lichte low carb versie met courgettelinten of een Marokkaanse interpretatie... Ga jij voor de klassieker of een originele variant? Smaken zal het sowieso! Ontdek 5 verrassende variaties... En uiteraard kan je er ook ééntje bestellen bij je geliefde maaltijdbox! Laat het smaken!

Hoe pel je snel en efficiënt scampi's? Je ontdekt het hier!


Scampi diabolique soep


Scampi diabolique soep
Scampi diabolique is een echte 'crowdpleaser'. Wist je dat je er ook een origineel soepje van kan maken? Serveer de scampi's op een prikker bij de soep. Een heerlijke soep om te serveren op een feestelijk moment. Bekijk recept



Scampi diabolique met linguine


Scampi diabolique met linguine
Scampi diabolique zijn gebakken scampi's in een heerlijke pittige tomatensaus. Overheerlijk bij een lekker bordje pasta, zoals linguine. Een echte restaurantklassieker, die jij ook gemakkelijk snel thuis kan maken! Laat het smaken! Bekijk recept



Scampi diabolique met courgettelinten


Scampi diabolique met courgettelinten
Scampi diabolique, een favoriet van het hele gezin! We maken een lichte, koolhydraatarme versie met mooie courgettelinten bij. Best gemakkelijk om te maken, vullend doordat we lekker veel groenten gebruiken en o zo lekker, beloofd! Bekijk recept



Tajine 'scampi diabolique' met couscous


Tajine 'scampi diabolique' met couscous
Een kruising tussen de Italiaanse en Midden-Oosterse keuken, deze tajine met couscous, scampi en een pittige tomatensaus. Extra op smaak gebracht met geurige ras el hanout en pittige harissa. Origineel en lekker, geniet ervan! Bekijk recept

 

Pasta scampi diabolique met paprika


Pasta scampi diabolique met paprikaYes, een klassieker van formaat! Scampi diabolique smaakt altijd. We leggen je in dit recept uit hoe je deze topper snel én makkelijk kan bereiden. Deze topper vind je deze week in de 15gram selectie bij Foodbag. Maak je selectie hier!