Noedels met scampibrochette en sticky knoflooksaus

40 MIN
2 personen
Noedels met scampibrochette en sticky knoflooksaus

Scampibrochettes zijn een verrassende twist op de klassieke serveerwijze van scampi. En ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. De grote smaakmaker is de heerlijke sticky looksaus, die maakt het helemaal af.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gr gember
  • 1 rode chilipeper
  • 10 ml sojasaus
  • 2 el zoete chilisaus
  • 150 gr sobanoedels
  • 2 stengels lente-ui
  • 12 scampi
  • 1 Chinese kool
  • 2 wortelen
  • 4 satéstokjes
  • olie
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 kl suiker
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  2. Sticky knoflooksaus: meng het maïszetmeel met 50 ml water per persoon. Pers de knoflook en rasp 1 kl gember per persoon. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd de peper in dunne halve ringen (zie tip). Verhit een scheutje olie in een steelpan en roerbak de knoflook, gember en chilipeper 1 min. op middelhoog vuur, tot de knoflook begint te bruisen. Voeg het water met maïszetmeel, de sojasaus, chilisaus, suiker en witte wijnazijn toe. Laat inkoken en haal van het vuur.
  3. Snijd het groene deel van de lente-ui in ringen. Snijd het witte deel in stukjes van 2 cm. Rijg afwisselend een scampi en een stukje lente-ui op een satéstokje. Kruid de brochette met zout en zwarte peper.
  4. Hak de Chinese kool fijn. Snijd de wortel in fijne reepjes of gebruik een grove rasp (schillen hoeft niet). Verhit een scheut olie in een (wok)pan en roerbak de Chinese kool en wortel 4-5 min. Voeg 50 ml water per persoon toe en laat verdampen.
  5. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  6. Verhit een scheut olie in een andere pan en bak de scampibrochette 2 min. per kant op middelhoog vuur. Voeg op het einde 1 el per persoon van de sticky looksaus toe en laat kort meebakken, zodat de saus rond de brochette kleeft.
  7. Controleer of de wortelen beetgaar zijn. Voeg de rest van de sticky looksaus toe aan de groenten en laat kort meebakken. Roer de noedels erdoor.
  8. Serveer de noedels met de groenten en scampibrochette erbovenop. Werk af met de rest van de chilipeper en het groen van de lente-ui. Smakelijk!
  9. TIP: Houd je niet van pit? Gebruik gerust wat minder chilipeper.