Tajine met scampi, couscous, raapjes en pastinaak

30 MIN
2 personen
Tajine met scampi, couscous, raapjes en pastinaak

Tajine is zo'n typische, verwarmende schotel dat extra hard smaakt in de winter. En wat is een tajine zonder ras-el-hanout? Onze favoriete Midden-Oosterse smaakmaker!

Ingrediënten

  • ½ gele ui
  • 200 gr witte raapjes
  • 1 pastinaak
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr spinazie
  • 400 gr tomatenpulp
  • 2 kl ras el hanout
  • 12 scampi
  • 125 gr (volkoren) couscous
  • 10 gr platte peterselie
  • ½ limoen
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn. Schil de raapjes en snijd in blokjes van zo'n 2 cm. Snijd ook de pastinaak in blokjes van 2 cm (schillen hoeft niet).
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot of tajine. Fruit de ui en knoflook 2 min. op zacht vuur, tot de ui glazig is.
  3. Voeg de raapjes, pastinaak en spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Bevochtig met de tomatenpulp en water, tot de groenten net niet volledig onder staan (zie tip). Kruid met de ras-el-hanout, zout en zwarte peper. Laat zo'n 10 min. pruttelen op zacht vuur. Voeg de laatste 5 min. de scampi toe.
  4. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  5. Hak de peterselie fijn en snijd de limoen in partjes. Schep de peterselie (bewaar nog wat voor de afwerking) onder de tomatensaus.
  6. Werk af met de overige peterselie en een partje limoen. Serveer met de couscous. Smakelijk!
  7. TIP: Vul je blik tomatenpulp met water, zo heb je alle restjes mee.