Scampi diabolique met linguine

15 MIN
2 personen
Scampi diabolique met linguine

Scampi diabolique zijn gebakken scampi's in een heerlijke pittige tomatensaus. Overheerlijk bij een lekker bordje pasta, zoals linguine. Een echte restaurantklassieker, die jij ook gemakkelijk snel thuis kan maken! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 20 scampi's
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot met deksel, een gewone en een diepe pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  3. Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode chilipeper in fijne ringen. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in de diepe pan. Voeg de chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de ui, de rode paprika en de knoflook toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 8-10 minuten pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterslie fijn.
  5. Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in de andere pan en bak de scampi's 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Roer ze dan door de tomatensaus. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe. Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Roer 3/4de van de fijngehakte bladpeterselie door de pasta. Serveer de scampi diabolique bovenop de linguine en werk af met de rest van de bladpeterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 697.72 kcal
Koolhydraten 85.48 g
waarvan suikers 14.8 g
Vet 19.87 g
waarvan verzadigd 2.95 g
Proteïnen 39.04 g
Vezels 9.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin