Scampi diabolique met linguine

15 MIN
2 personen
Scampi diabolique met linguine

Scampi diabolique zijn gebakken scampi's in een heerlijke pittige tomatensaus. Overheerlijk bij een lekker bordje pasta, zoals linguine. Een echte restaurantklassieker, die jij ook gemakkelijk snel thuis kan maken (en geef toe: voor een fractie van de prijs)! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 16 scampi's
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot met deksel, een gewone en een diepe pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode chilipeper in fijne ringen. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in de diepe pan. Voeg de chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de ui, de rode paprika en de knoflook toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 8-10 minuten pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterslie fijn.
  5. Kruid de scampi's met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in de andere pan en bak de scampi's 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Roer ze dan door de tomatensaus. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe. Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Roer 3/4de van de fijngesneden bladpeterselie door de pasta. Serveer de scampi diabolique bovenop de linguine en werk af met de rest van de bladpeterselie.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 26 augustus.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 22 augustus om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 711.5 kcal
Koolhydraten 87.84 g
waarvan suikers 16.9 g
Vet 19.91 g
waarvan verzadigd 2.97 g
Proteïnen 39.53 g
Vezels 10.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin