Scampi diabolique soep

30 MIN
4 personen
Scampi diabolique soep

Scampi diabolique is een echte 'crowdpleaser'. Wist je dat je er ook een origineel soepje van kan maken? Serveer de scampi's op een prikker bij de soep. Een heerlijke soep om te serveren tijdens de feestdagen.

Ingrediënten

  • 16 scampi's, maat 16/20, schoongemaakt, met staartstukje er nog aan
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g bladpeterselie
  • 1 visbouillonblokje
  • 3 el olijfolie
  • 2 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Schil de paprika met een dunschiller en snij in blokjes. Snij de tomaten in kwartjes en verwijder de zaadjes. Hou de zaadjes apart. Snij de tomaten in fijne blokjes.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een kookpot. Voeg de ui en paprika toe. Laat 4 min. stoven op een matig vuur. Voeg de cayennepeper toe en roer om. Voeg het blik tomatenblokjes, de zaadjes van de tomaten en 750 ml water toe en breng aan de kook. Voeg het visbouillonblokje toe en kruid met peper en zout. Laat 20 min. pruttelen, mix en zeef de soep.
  3. Pers de knoflook en meng met 2 el olijfolie, peper en zout. Rijg per persoon 4 scampi's op een satéprikker en bestrijk met de olie. Bak de scampi's in een antikleefpan.
  4. Serveer de soep met de scampisaté, blokjes tomaat en fijngesneden bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 216.55 kcal
Koolhydraten 12.11 g
waarvan suikers 6.49 g
Vet 12.62 g
waarvan verzadigd 1.79 g
Proteïnen 11.83 g
Vezels 4.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin