Crispy rijst met spicy scampi-salade en avocado

30 MIN
2 personen
Crispy rijst met spicy scampi-salade en avocado

Heb je nog een overschotje (sushi)rijst? Maak eens crispy rijst: hiervoor bak je de rijst heel krokant in de pan, echt een hele nieuwe smaaksensatie! We serveren de rijst in een bowl, samen met een verrassende spicy scampi-salade. Moet je proeven!

Ingrediënten

  • 200 gr gare (sushi)rijst
  • 2 el mirin
  • 12 scampi
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el mayonaise
  • 2 kl sriracha
  • 2 el gefrituurde uitjes
  • ½ rode chilipeper
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 avocado
  • ½ limoen
  • 2 kl zwarte sesamzaad
  • zout
  • zwarte peper
  • olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Meng de rijst met de mirin en een flinke snuif zout. Verhit olie in een grote pan en voeg de rijst toe. Laat goed krokant bakken, roer dus niet te veel. Schep in bowls.
  2. Snij de lente-ui in ringen. Halveer de chili in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snij in halve ringen. Snij de avocado in fijne plakjes. Besprenkel met limoensap.
  3. Dep de scampi droog. Pers de knoflook. Verhit wat olie in een apart pan en voeg de scampi en knoflook toe. Bak 2 min. per kant. Kruid met peper en zout. Hak de scampi grof op een snijplank. Doe in een kom en voeg mayonaise, sriracha en gefrituurde uitjes toe, meng goed.
  4. Serveer de spicy scampi-salade bovenop de crispy rijst. Schik de plakjes avocado erbij. Werk af met lente-ui, chilipeper en zwart sesamzaad. Smakelijk!
  5. Tip: zowel lekker warm als koud!