Scampi babi ketjap met wokgroenten, rijst en sesamzaad

15 MIN
2 personen
Scampi babi ketjap met wokgroenten, rijst en sesamzaad

Op de dagen dat je niet veel tijd hebt, komt een snel 'wokske' altijd van pas. Uiteraard hoef je niet in te boeten aan smaak, daar zorgt onze verrassende babi ketjap kruidenpasta voor!

Ingrediënten

  • 125 gr witte rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr gember
  • 12 scampi's
  • 400 gr wokgroenten
  • 2 el currypasta babi ketjap
  • 10 ml sojasaus
  • 10 gr sesamzaadjes
  • sesamolie
  • snuifje chilipoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Marinade: pers de knoflook. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Meng 1 el (sesam)olie per persoon met de knoflook, gember en scampi. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Verhit een (wok)pan en voeg de scampi met de marinade toe. Roerbak 2 min., tot de scampi roze kleuren. Haal uit de pan.
  4. Verhit nog een scheutje (sesam)olie in de (wok)pan en voeg de wokgroenten toe. Roerbak 5 min. Voeg dan de scampi terug toe. Voeg ook de babi ketjap en 1 el water per persoon toe. Roerbak nog 2 min. Proef en breng op smaak met sojasaus en chilipoeder (zie tip).
  5. Serveer de rijst met de scampi babi ketjap met wokgroenten. Werk af met de sesamzaadjes. Smakelijk!
  6. TIP: Sojasaus en chilipeper aan een gerecht toevoegen is dé manier om een Aziatisch gerecht op smaak te brengen. Wil je het iets minder zout en/of pittig? Dan kan je uiteraard ook voor zout en zwarte peper gaan.