Tajine 'scampi diabolique' met couscous

20 MIN
2 personen
Tajine 'scampi diabolique' met couscous

Een kruising tussen de Franse en Midden-Oosterse keuken, deze tajine 'scampi diabolique' met couscous. Extra op smaak gebracht met geurige ras el hanout en pittige harissa. Origineel en lekker, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 20 scampi's
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 kl harissa
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
  2. Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de scampi's 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Voeg de ui, rode paprika, knoflook, ras el hanout en harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en per persoon 50 milliliter water toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterslie fijn.
  4. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  5. Roer de scampi's door de saus. Laat nog kort doorwarmen. Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de couscous met de scampi's diabolique. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 599.18 kcal
Koolhydraten 70.12 g
waarvan suikers 12.39 g
Vet 18.39 g
waarvan verzadigd 2.29 g
Proteïnen 34.53 g
Vezels 9.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin