We hebben het zelf getest, en het is helemaal waar: deze cheesecake is sensationeel, en nog niet eens zo moeilijk om te maken, yes! Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de alombekende New York cheesecake. Die heeft een wat vastere structuur en een koekjesbodem, daar van 'Graham crackers', hier maken we die al vaak eens met speculaas als bodem, heerlijk! Onze eigen variatie heet 'kwarktaart' of simpelweg kaastaart en wordt niet gebakken, maar stijft op met gelatine, ook heel lekker! Tenslotte heb je ook nog de Japanse versie, die wordt gemaakt met veel eiwitten, wat zorgt voor een heel luchtig resultaat, de taart is zelfs een beetje 'jiggly' (wobbelig?), een revelatie! Tenslotte kan je ook ander gebak een 'cheesecake laagje' geven, zoals brownies. Heerlijke combinatie!
En dan nu, ga zelf aan de slag met kaastaart, benieuwd welke jouw favoriete is!
Baskische 'verbrande' cheesecake

New York cheesecake

New York cheesecake is dé klassieker uit de States. Het is een authentiek, romig dessert op basis van roomkaas en ricotta dat je op voorhand kan maken. Bekijk recept
Cheesecake met kruidnoten en witte chocolade

Deze heerlijke kaastaart met witte chocolade is een perfecte manier om kruidnoten die je nog hebt van de Sint te verwerken. Bekijk recept
Japanse cotton cheese cake

Japanse cotton cheese cake is een heel luchtige kaastaart met een subtiele smaak en heerlijke textuur. Je kan extra's zoals matchapoeder toevoegen. Bekijk recept
Kaastaart met witte chocolade

Fan van kaastaart en van witte chocolade? Dan is deze heerlijke 'no bake' taart met een speculoosbodem en een vulling van roomkaas en witte chocolade, afgewerkt met zeste van limoen zeker en vast iets voor jou! Bekijk recept
Cheesecake brownies

De populaire brownie krijgt een heerlijk romige twist met een swirl van een laagje cheesecake erbovenop. Je maakt dit smeuïge chocolade-dessert makkelijk zelf! Bekijk recept