Baskische 'verbrande' cheesecake

70 MIN
8 stukken
Baskische 'verbrande' cheesecake

Deze Baskische cheesecake werd uitgevonden door chef Santiago Rivera van de pintxos-tapasbar La Viña in San Sebastián. De taart oogt bovenaan ietwat verbrand, het geeft een mooi contrast met de zachte, romige, zoete binnenkant. Een beetje dezelfde sensatie als crème brûleé. Moet je proeven!

Ingrediënten

  • 450 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 80 gr suiker
  • 3 eieren
  • 2 el bloem
  • 2 el maïszetmeel
  • 240 gr volle room
  • 1 citroen (biologisch)
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Bedek een springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 230 ºC.
  2. Meng de roomkaas met de suiker en een snufje suiker. Rasp er de zeste van de citroen bij. Klop de eieren los en meng ze beetje bij beetje door de roomkaas, tot alles is opgenomen. Zeef er de bloem en het maïszetmeel bij en meng.
  3. Voeg de room toe en meng. Voeg tenslotte 1 eetlepel citroensap toe en meng. Schenk het beslag in de springvorm. Zet 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi donker is.
  4. Laat de cheesecake afkoelen en opstijven in de koelkast. Snij aan en serveer. Bewaar in de koelkast.