Cheesecake met kruidnoten en witte chocolade

90 MIN
10 porties
Cheesecake met kruidnoten en witte chocolade

Deze heerlijke kaastaart met witte chocolade is een perfecte manier om kruidnoten die je nog hebt van de Sint te verwerken.

Ingrediënten

  • 300 g speculaas
  • 75 g kruidnoten
  • 3 mandarijnen
  • 300 g witte chocolade
  • 3 eieren
  • 125 ml room
  • 600 g roomkaas
  • 100 g suiker
  • 125 g boter
  • poedersuiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de speculaas fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en voeg toe aan de fijngemalen speculaas. Roer goed door.
  2. Bekleed een taartbodem met bakpapier en vet de randen in. Schep de speculaasmengeling op de bodem en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  3. Verlaag de temperatuur naar 130 °C. Smelt de witte chocolade samen met de room au bain-marie. Roer af en toe door.
  4. Meng met een mixer de roomkaas en de suiker tot een gladde massa. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Mix nu de gesmolten witte chocolade door de roomkaas. Voeg de kruidnootjes toe en roer deze met een spatel door de massa.
  5. Giet het mengsel op de taartbodem. Laat de taart een paar keer zachtjes vallen om het lucht er uit te kloppen. Zorg dat de kruidnootjes goed verdeeld zijn.
  6. Bak de taart ongeveer 1 uur in de oven op 130 °C.
  7. Laat de cheesecake afkoelen en minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met mandarijnpartjes en bestuif met poedersuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 737.58 kcal
Koolhydraten 55.14 g
waarvan suikers 38.7 g
Vet 53.1 g
waarvan verzadigd 32.25 g
Proteïnen 10.87 g
Vezels 1.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin