Venkelkoekjes

60 MIN
70 koekjes
Venkelkoekjes

Heerlijke verrassende koekjes uit het kookboek 'Sweet Table' van Sarah Renson. Deze wil je thuis zelf proberen!

Ingrediënten

  • 250 gr boter
  • 125 gr bruine suiker
  • 1 ei
  • 7 gr citroensap
  • 375 gr bloem
  • 1 gr zout
  • 50 gr venkelzaad

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Klop de boter los met de suiker. Roer het ei en het citroensap erdoor en voeg dan de bloem en het zout toe. Kneed tot je een stevig deeg hebt. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het even rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit en steek er koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met het venkelzaad en bak ze gedurende 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn, af in een voorverwarmde oven op 175 °C.
  3. TIP: je kan een deel van het deeg ook prima in de diepvries bewaren, verpakt in plastiekfolie. Als je bezoek hebt, kan je dan razendsnel heerlijke versgebakken koekjes presenteren.