Cheesecake brownies

50 MIN
12 stuks
Cheesecake brownies

De populaire brownie krijgt een heerlijk romige twist met een swirl van een laagje cheesecake erbovenop. Je maakt dit smeuïge chocolade-dessert makkelijk zelf!

Ingrediënten

  • 180 g chocolade
  • 2 eieren
  • 65 g bloem
  • 1½ el cacaopoeder
  • 130 g suiker
  • 125 g boter
  • Voor de cheesecake topping

  • 250 g roomkaas
  • 1 ei
  • 50 g suiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de boter samen met de chocolade.
  3. Meng de bloem, de cacao en de suiker. Giet er dan de gesmolten chocolade bij en voeg de eieren toe. Meng tot een glad beslag.
  4. Stort de helft van het mengsel in een ingevette bakvorm.
  5. Meng voor de cheesecake topping de roomkaas met het ei en de suiker. Giet dit mee in de bakvorm en doe dan de rest van het brownie-mengsel erbij. Maak een swirl.
  6. Bak de cheesecake brownie gaar in 30 minuten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 325.43 kcal
Koolhydraten 26.78 g
waarvan suikers 22.87 g
Vet 22.02 g
waarvan verzadigd 13.82 g
Proteïnen 5.09 g
Vezels 0.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin