Japanse cotton cheese cake

100 MIN
12 porties
Japanse cotton cheese cake

Japanse cotton cheese cake is een heel luchtige kaastaart met een subtiele smaak en heerlijke textuur. Je kan extra's zoals matchapoeder toevoegen.

Ingrediënten

  • 130 ml melk
  • 100 g roomkaas
  • 100 g boter
  • 8 eidooiers
  • 60 g bloem
  • 60 g maïszetmeel
  • 13 eiwitten
  • 130 g suiker
  • poedersuiker
  • fruit, naar keuze, zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen...

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Laat de boter smelten in een klein steelpannetje, en roer er de melk en de roomkaas door tot je een egale massa hebt. Laat afkoelen.
  3. Roer de eidooiers los en voeg dan straalsgewijs de roomkaasmengeling toe. Meng tot je een egale massa hebt.
  4. Zeef er de bloem en het maïszetmeel bij en meng opnieuw tot een egaal deeg.
  5. Klop in een aparte kom de eiwitten op, en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Klop op tot het eiwit in stijve pieken blijft. Spatel het stijfgeklopte eiwit onder het deeg met de roomkaas.
  6. Vet een springvorm heel lichtjes in met olie en bedek de bodem en de zijkanten met bakpapier. Giet het deeg hierin en laat de bakvorm enkele keren van enkele centimeters hoog 'neerploffen', zodat de luchtbellen verdwijnen.
  7. Zet de springvorm in een bredere ovenschaal en vul die tot 3-4 cm hoogte met heet water. Dit zal een stoomeffect creëren in je oven.
  8. Zet de cake in de voorverwarmde oven en laat 25 minuten bakken. Verlaag de temperatuur naar 135°C en bak nog 55 minuten, tot de cake verdubbeld is in volume.
  9. Ontvorm de cake zo snel mogelijk nadat hij uit de oven komt, en haal het bakpapier weg. Bestrooi met poedersuiker en serveer met vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen of frambozen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 231.5 kcal
Koolhydraten 19.78 g
waarvan suikers 11.78 g
Vet 13.72 g
waarvan verzadigd 7.41 g
Proteïnen 7.48 g
Vezels 0.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin