Naanpizza met kip, pesto, tomaat, champignons en kaas

25 MIN
2 personen
Naanpizza met kip, pesto, tomaat, champignons en kaas

Zou je deze pizza eerder Italiaans of Midden-Oosters noemen? Wij zeggen: een perfecte mix van beiden. Bestrijk je naanbrood rijkelijk met de verse groene pesto en strooi er flink wat kaas over. Snijd in stukken en hap lekker weg met je handen!

Ingrediënten

  • 250 gr witte champignons
  • 200 gr kippenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 175 gr gemengde kerstomaatjes
  • 50 gr verse groene pesto
  • 2 stuks naanbrood
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de champignons en kip 6-8 min. Kruid met zout, zwarte peper en Provençaalse kruiden. Pers de knoflook erbij (zie tip). Haal van het vuur.
  4. Halveer de kerstomaten.
  5. Verdeel de pesto over het naanbrood en leg op de bakplaat. Schik de kip en champignons op het naanbrood en schik de kerstomaten, met het snijvlak naar boven, erbij. Strooi de Gran Moravia erover. Rooster 5-10 min. onderaan in de oven, tot de kaas gesmolten is.
  6. Serveer de naanpizza met kip en pesto op een plankje en snijd in spiesen. Smakelijk!
  7. TIP: Door knoflook slechts kort te verhitten, krijgt de knoflook een zoete smaak en vermijd je een bittere smaak.