Pastaschelpen met kippengehakt en courgette

25 MIN
4 personen
Pastaschelpen met kippengehakt en courgette

Pastaschelpen zijn ideaal om te vullen, bijv. met kippengehakt en courgette. Met dit eenvoudige recept serveer je een snelle en gemakkelijke maaltijd.

Ingrediënten

  • 250 g kippengehakt
  • 20 pastaschelpen
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 el paneermeel
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 2 el lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de pastaschelpen gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.
  3. Stoof de knoflook samen met de courgette aan in de olijfolie. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak rul. Kruid bij met de italiaanse kruiden, peper en zout.
  4. Haal van het vuur en schenk er de room bij. Voeg het paneermeel, de peterselie en 2/3de van de parmezaanschilfers toe en roer goed.
  5. Vul de pastaschelpen met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschotel. Strooi er de resterende parmezaan over. Zet 12 minuten in de oven.
  6. Verdeel de gevulde pastaschelpen over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 533.54 kcal
Koolhydraten 62.57 g
waarvan suikers 7.71 g
Vet 16.49 g
waarvan verzadigd 6.07 g
Proteïnen 31.27 g
Vezels 4.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin