Kip cacciatore met tortiglioni

25 MIN
2 personen
Kip cacciatore met tortiglioni

Deze kip cacciatore is een heerlijke fusie van een typisch Italiaans jagersstoofpotje met kip en pasta. Een heerlijk bord comfort food. Blokjes kip en spek met daarbij een heerlijke tomatensaus met olijven, champignons, pittige chilipeper en tijm... Dat gaat smaken!

Ingrediënten

  • 125 g champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 250 g kipfilet
  • 200 g tortiglioni
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 250 ml tomatenpassata
  • 30 g Grana Padano
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de champignons in kwartjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Halveer de olijven.
  2. Snij de kipfilets in blokjes en kruid met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kippenblokjes goudbruin.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af.
  4. Voeg de spekblokjes bij de kip en bak krokant. Voeg er de sjalot, knoflook, champignons, tijm en cayennepeper aan toe. (Als je niet van pikant houdt, voeg dan wat minder toe). Stoof gedurende 5 minuten, voeg dan de olijven en de tomatenpassata toe. Breng de saus lichtjes aan de kook en laat afgedekt 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe de tortiglioni bij de saus en schep goed om. Bestrooi met Grana Padano en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 793.59 kcal
Koolhydraten 75.12 g
waarvan suikers 5.6 g
Vet 26.55 g
waarvan verzadigd 13.11 g
Proteïnen 54.24 g
Vezels 8.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin