Kip cacciatore met tortiglioni

30 MIN
2 personen
Kip cacciatore met tortiglioni

Een heerlijk bord comfort food voor op een koude dag. Blokjes kip en spek met daarbij een heerlijke tomatensaus met olijven, pittige chilipeper en tijm.

Ingrediënten

  • 125 g champignons
  • 1 sjalot
  • ½ rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 2 kipfilet
  • 200 g tortiglioni
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 250 ml tomatenpassata
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de champignons in kwartjes. Snij de sjalot fijn. Snij de chilipeper in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij heel fijn. Pers de knoflook. Halveer de olijven.
  2. Snij de kipfilets in blokjes en kruid met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kippenblokjes goudbruin.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 12 minuten. Giet de pasta af.
  4. Voeg de spekblokjes bij de kip en bak krokant. Voeg er de sjalot, knoflook, champignons, tijm en chilipeper aan toe. (Als je niet van pikant houdt, voeg dan wat minder toe). Stoof gedurende 5 minuten, voeg dan de olijven en de tomatenpassata toe. Breng de saus lichtjes aan de kook en laat afgedekt 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe de tortiglioni bij de saus en schep goed om. Bestrooi met parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 904.91 kcal
Koolhydraten 74.85 g
waarvan suikers 5.88 g
Vet 35.86 g
waarvan verzadigd 15.39 g
Proteïnen 61.74 g
Vezels 7.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin