Penne met een ragout van kip

20 MIN
4 personen
Penne met een ragout van kip

Deze penne met een ragout van kip is een gezond doordeweeks gerechtje met volkoren pasta en veel groentjes. Het is erg snel klaar en budgetvriendelijk.

Ingrediënten

  • 450 g volkoren penne
  • 350 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g tomatenblokjes, ontveld
  • 1 courgette, in blokjes
  • 100 g spinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 3 el olijfolie
  • handvol basilicum
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de courgette 3 minuten in kokend water en laat de spinazie slinken. Laat allebei uitlekken.
  2. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af.
  3. Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een sauspan. Stoof hierin de ui en de tomatenblokjes met de helft van de basilicumblaadjes. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat ongeveer 7 minuten sudderen.
  4. Kruid de kip met peper en zout en bak ze aan in de rest van de olijfolie. Voeg er nadien de groenten aan toe.
  5. Voeg de parmezaan bij de kip en de groenten. Schenk hierover de tomatensaus. Kruid af met Italiaanse kruiden, peper en zout.
  6. Roer de penne onder de saus met kip. Verdeel over de borden en werk af met de parmezaan en blaadjes basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 695.59 kcal
Koolhydraten 82.84 g
waarvan suikers 9.17 g
Vet 18.88 g
waarvan verzadigd 4.09 g
Proteïnen 41.99 g
Vezels 13.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin