Fusilli met kip in pestosaus

35 MIN
4 personen
Fusilli met kip in pestosaus

Ingrediënten

  • 3 kipfilet, in reepjes
  • 450 g fusilli
  • 1 ui, in halve ringen
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 30 g pijnboompitten
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 120 ml room
  • 6 el olijfolie
  • 1 bosje basilicum
  • 1 kl Fleur de Sel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe voor de pesto de pijnboompitten, het teentje knoflook, de basilicum, de parmezaan en een beetje grof zeezout in een blender en mix fijn. Houd enkele blaadjes basilicum apart voor de afwerking. Voeg 5 eetlepels olijfolie toe en roer om tot een smeuïge pesto.
  2. Stoof de ui met de geperste knoflook glazig in een eetlepel olijfolie. Kruid de reepjes kipfilet met peper en zout en laat ze mee garen op een matig vuur. Voeg er tot slot de champignons aan toe en laat verder garen.
  3. Kook ondertussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af.
  4. Roer de versgemaakte pesto onder de groenten met de kip. Schenk er de room bij en meng goed. Kruid af met peper en zout.
  5. Verdeel de pasta met de saus over de borden. Werk af met enkele blaadjes basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 953.63 kcal
Koolhydraten 81.07 g
waarvan suikers 7.9 g
Vet 45.33 g
waarvan verzadigd 13.14 g
Proteïnen 52.62 g
Vezels 6.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin