Kip Milanese

25 MIN
4 personen
Kip Milanese

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet, in stukken
  • 400 g tagliatelle
  • 1 limoen, in partjes
  • 100 g paneermeel
  • 100 g bloem
  • 3 eidooiers, losgeklopt
  • 50 g parmezaan, gemalen
  • 2 el boter
  • ½ bosje krulpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de tagliatelle gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kruid de stukjes kip met peper en zout. Rol de kip door de fijngehakte krulpeterselie. Haal nadien door het bloem en vervolgens door het eigeel.
  3. Meng de parmezaan door het paneermeel. Haal hierdoor tenslotte de stukjes kip.
  4. Smelt de boter in de pan en laat warm worden. Leg er de stukjes kip in en bak ze 2-3 minuten aan elke kant goudbruin.
  5. Serveer met de tagliatelle en de partjes limoen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 871.64 kcal
Koolhydraten 104.23 g
waarvan suikers 6 g
Vet 21.35 g
waarvan verzadigd 9.63 g
Proteïnen 61.84 g
Vezels 5.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin