Pasta pesto met pompoen en gehaktchunks

15 MIN
2 personen
Pasta pesto met pompoen en gehaktchunks

Ready, set, go! Deze pasta maak je klaar in slechts 15 minuten. Met voorgesneden pompoenblokjes en een potje verse, groene pesto tover je snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel. Dat betekent meer tijd voor andere dingen.

Ingrediënten

  • 400 gr pompoenblokjes
  • 300 gr rund-varkensgehakt
  • 200 gr penne
  • 30 gr verse groene pesto
  • 150 ml room
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Verhit een scheutje olie in een grote (wok)pan. Wok de pompoenblokjes 5 min. op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Voeg vervolgens het gehakt toe en laat nog eens 5-7 meebakken (zie tip), tot het gehakt mooi krokant is. Prak met een spatel in "chunks", het hoeft niet helemaal fijn te zijn.
  4. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet af.
  5. Voeg vervolgens de pesto en room toe aan de pan met het gehakt en laat 1-2 min. pruttelen. Meng de pasta door de saus. Proef en breng op smaak met extra zout en zwarte peper.
  6. Serveer de pasta in een diep bord. Smakelijk!
  7. TIP: Is je pan te klein? Bak het gehakt dan in een tweede pan.