Romige penne met kip, courgette en spinazie

20 MIN
2 personen
Romige penne met kip, courgette en spinazie

Je leest het al: de bereidingstijd is even kort als de titel van dit gerecht. Easy does it! Geniet van dit zalige bordje met pasta, kip, courgette, spinazie en een romig sausje.

Ingrediënten

  • 150 gr spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 2 kl Griekse kruidenmix (gedroogde dille + oregano bijvoorbeeld)
  • 50 gr Gran Moravia of Parmezaan
  • 1 courgette
  • 200 gr zure room
  • 200 gr penne
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes van ongeveer 0,5 cm dik. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Rasp de Gran Moravia fijn. Snijd de kip in hapklare blokjes.
  3. Kook de pasta in het kokende water zo'n 8 min. voor al dente en 10 min. voor gaar.
  4. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de kippenblokjes gedurende 3 min. aan op een hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Haal uit de pan.
  5. Verhit, indien nodig, opnieuw wat olijfolie in de pan en stoof de courgette, sjalot en look 3 min. aan. Kruid met de Griekse mix. Voeg daarna de kippenblokjes en spinazie toe en stoof nog 2-3 min. mee tot de spinazie geslonken is. Zet het vuur lager en voeg de zure room en de helft van de Gran Moravia toe (zie tip) en roer goed om, tot de zure room een klein beetje pruttelt. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Giet de pasta af en voeg bij de saus. Meng het geheel goed door elkaar. Werk af met de rest van de Gran Moravia. Smakelijk!