Neem jij ook je lunch mee naar het werk? En zijn dat dan vaak (uitgedroogde) boterhammetjes? Those days are over! Wij zorgden voor een aantal heerlijke recepten die je de avond voordien of 's ochtends kan klaarmaken, in een bokaal.

Waarom in een bokaal? Wel, niets dan voordelen: het is de ideale manier om salades mee te nemen. Je doet de dressing helemaal onderin, en stapelt zo de ingrediënten in laagjes op elkaar. Dingen als croutons en salade mogen de dressing niet raken, want dan worden ze helemaal wak, dus die komen bovenaan. Vlak voor je je slaatje gaat opeten, meng of schud je alle ingrediënten door elkaar. Het is dus ook lekker gezond én het ziet er nog eens fantastisch uit ook! 100% picknick-proof trouwens, dat zal smaken bij dit weer.

1. Caesar salad in een bokaal


Caesar salad in een bokaal

Deze caesar salad in een bokaal doet het uitstekend als lunch om mee te nemen of op een picknick. Meng de salade vlak voor het opeten goed door elkaar, easy!

2. Griekse salade in laagjes 


Griekse salade in laagjes

Hou je van Griekse salade, de klassieker met veel rauwe groentjes en fetakaas? De rode uitjes worden ook nog eens gemarineerd in de dressing die onderaan in de bokaal zit, ideaal! De zon op je bord, of beter nog, in een bokaal!

3. Tacosalade


Tacosalade

Een originele en lekkere lunch of picknick? Wat denk je van deze zalige tacosalade in een jar. Dit handige bokaaltje neem je overal mee naartoe!

4. Rauwe groentjes met auberginedip


Rauwe groentjes met auberginedip

Hou je van rauwkost met een dip? Dan is dit een heerlijk pakketje voor on the go. Hiermee scoor je gegarandeerd op een picknick! Nu nog een glaasje cava erbij...

5. Gezonde instant noedels


Gezonde instant noedels

Ken je zo van die instant noedels die je koopt in de winkel en er dan kokend water bijdoet? Dit is de gezonde, home made versie. Jaloers blikken gegarandeerd!