Een verrassend wokgerecht met een schaaldier dat we niet zo vaak gebruiken: rivierkreeftjes! Erg lekker en origineel.
Ingrediënten
1 prei
2 wortelen
150 gr udonnoedels
100 gr sojascheuten
2 el currypasta babi ketjap
10 ml sojasaus
100 gr rivierkreeftenstaartjes
1 stengel lente-ui
1 kl sriracha
olie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht (zie tip).
Snijd de prei in dunne ringen en rasp de wortel grof.
Verhit een scheut olie in een (wok)pan en roerbak de prei, wortel en sojascheuten 5 min. op hoog vuur. Blus met de currypasta en sojasaus.
Schep de noedels onder de groenten en voeg een scheut kookvocht toe om het geheel goed te mengen. Proef van de bami en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Snijd de lente-ui in dunne ringen. Werk de bami af met de rivierkreeftstaartjes, lente-ui en srirachasaus naar smaak. Smakelijk!
Tip: Neem dat gerust letterlijk: neem een mok en schep het kookvocht uit de pan, zo heb je zeker genoeg. Let op: warm!