Wok met Chinese gehaktballetjes, wokgroenten en knoflook-gembersaus
35 MIN
2 personen
Ons geheim om een wokgerecht die typische Chinese smaak te geven? Dat is knoflook-gembersaus. Wist je dat die helemaal niet moeilijk is om zelf te maken? Probeer maar en laat weten wat je ervan vond!
Ingrediënten
1 stengel lente-ui
1 teentje knoflook
20 gr gember
300 gr rund-varkensgehakt
2 kl wokkruiden
1 el sojasaus
150 gr rijstnoedels
400 gr wokgroenten
10 gr sesamzaadjes
olie
2 kl suiker
1 kl azijn
1 el maiszetmeel
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot gezouten water aan de kook.
Snijd de lente-ui in ringen, houd het witte en groene deel gescheiden. Pers de
knoflook. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt.
Meng het gehakt met het witte deel van de lente-ui, de helft van de wokkruiden en een snuifje zout en zwarte peper. Maak je handen nat en kneed alles goed door elkaar. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
Gembersaus: meng per persoon 50 ml water met de gember, knoflook, suiker, sojasaus, azijn en het maïszetmeel.
Verhit een scheutje olie in een grote (wok)pan en bak de balletjes zo'n 4 min. aan op hoog vuur, tot ze mooi aangekleurd zijn. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal uit de pan.
Kook de noedels in 3-4 min. Giet af.
Verhit een scheutje olie in de (wok)pan en voeg de wokgroenten en de rest van de wokkruiden toe (zie tip). Roerbak 3 min. op hoog vuur en voeg dan de gehaktballetjes toe. Laat nog 3 min. meebakken. Schenk de gembersaus erbij en laat indikken. Proef en kruid met zout en zwarte peper.
Serveer de noedels met de gebaktballetjes, wokgroenten en saus. Werk af met sesamzaad en het groen van de lente-ui. Smakelijk!
TIP: Hou je van pittig? Voeg dan wat chilivlokken toe.