Griekse salade in laagjes

15 MIN
1 personen
Griekse salade in laagjes

Hou je van Griekse salade, de klassieker met veel rauwe groentjes en fetakaas? Dan moet je zeker deze originele versie eens meenemen als lunch of picknick.

Ingrediënten

  • 75 g feta
  • 1 rode ui
  • 10 kerstomaten
  • 10 zwarte olijven
  • ½ komkommer
  • ½ gele paprika
  • ½ kl wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de olijfolie en wittewijnazijn onderaan in de bokaal. Kruid met peper en zout. Snij de rode ui in fijne ringetjes en voeg toe. Meng goed onder mekaar zodat de rode ui kan marineren.
  2. Snij de komkommer overlangs in vier. Snij dan in plakjes. Leg de plakjes bovenop de rode ui. Halveer de kerstomaatjes en leg bovenop de komkommer.
  3. Verkruimel de feta over de kerstomaatjes. Snij de paprika in blokjes, die komen bovenop de feta. Snij tenslotte de olijven in plakjes, voeg toe aan de bokaal en sluit af.
  4. Bewaar de salade koel, en roer vlak voor het serveren alle ingrediënten onder mekaar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 489.2 kcal
Koolhydraten 19.59 g
waarvan suikers 14.56 g
Vet 37.48 g
waarvan verzadigd 14.55 g
Proteïnen 15.8 g
Vezels 9.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin