Prei- en fetaquiche met quinoakorst

35 MIN
2 personen
Prei- en fetaquiche met quinoakorst

Een quiche wordt altijd gemaakt met bladerdeeg of zanddeeg? Think again! Wij presenteren je een originele quiche met een quinoabodem!

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 40 g parmezaan
  • 3 eieren
  • 3 stengels prei
  • 10 g dille
  • 3 eieren
  • 100 ml lichte room
  • 150 g feta
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng de quinoa en per persoon 150 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken en giet dan af.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de quinoa met de parmezaan, de helft van de olijfolie, 1 ei (2 eieren voor 4 personen) en peper en zout. Bedek een ronde bakvorm (doorsnede 24 cm) met bakpapier en verdeel hierover het quinoamengsel. Duw goed aan en zorg dat je de quinoa wat ophoogt aan de randen.
  3. Was en snij de prei in ringen. Hak de dille fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof de preiringen aan gedurende 5 minuten.
  4. Doe de rest van de eieren, de room en de dille in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout. Verdeel de gestoofde prei over de quinoakorst en schenk er het eimengsel bij. Verdeel de feta in blokjes over het geheel. Zet 15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn. Snij in spieën en serveer met de gemengde salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1174.85 kcal
Koolhydraten 73.01 g
waarvan suikers 19.89 g
Vet 68.76 g
waarvan verzadigd 27.94 g
Proteïnen 61.11 g
Vezels 16.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin