Tacosalade

15 MIN
1 personen
Tacosalade

Een originele en lekkere lunch of picknick? Wat denk je van deze zalige tacosalade in een jar. Dit handige bokaaltje neem je overal mee naartoe!

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 10 kerstomaten
  • 1 avocado
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 1 limoen
  • 50 g cheddarkaas, geraspt
  • 1 handvol tortilla chips
  • 50 ml salsa saus

BEREIDING

  1. Breng een potje water aan de kook, en pocheer de kipfilet hierin voor 15 minuten. Haal uit het kookvocht, en laat afkoelen.
  2. Snij ondertussen de ijsbergsla in fijne reepjes en halveer de kerstomaatjes.
  3. Snij de avocado in blokjes en besprenkel met het citroensap.
  4. Trek de kip met je handen uit mekaar in fijne reepjes. Doe de salsa onderaan in de bokaal. Hierbovenop komt de kipfilet, dan de kerstomaatjes, de avocado en de cheddarkaas. Vul af met de ijsbergsla en verkruimel er tenslotte de tortillachips over. Bewaar koud.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 784.45 kcal
Koolhydraten 12.16 g
waarvan suikers 7.29 g
Vet 57.56 g
waarvan verzadigd 19.48 g
Proteïnen 49.66 g
Vezels 15.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin