Caesar salad in een bokaal

20 MIN
1 personen
Caesar salad in een bokaal

Deze caesar salad in een bokaal doet het uitstekend als lunch om mee te nemen of op een picknick. Meng de salade vlak voor het opeten goed door elkaar, easy!

Ingrediënten

  • 50 g gerookt spek, in reepjes
  • 10 kerstomaten
  • ½ krop Romeinse sla
  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 20 g parmezaan, geraspt
  • 2 el parmezaanschilfers
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ limoen, geperst
  • 1 sneetje wit brood
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak eerst de caesardressing: doe de mayonaise, geraspte parmezaan, de yoghurt, het teentje knoflook en het sap van een halve limoen in een kommetje, en meng goed onder mekaar. Kruid met peper en zout. Giet de dressing in de bokaal.
  2. Snij de kerstomaatjes in 2 en schik zo bovenop de dressing.
  3. Was en snij de Romeinse sla in stukken. Leg bovenop de kerstomaatjes. Snij de boterham in blokjes.
  4. Bak de spekjes krokant in een antikleefpan. Schep dan uit de pan en laat afkoelen. Bak de blokjes brood krokant in het vet van de spek. Kruid met peper en zout.
  5. Als de spekjes afgekoeld zijn, leg je ze bovenop de sla, daarbovenop de croutons en tenslotte de parmezaanschilfers.
  6. Sluit de bokaal goed af en bewaar koel. Meng vlak voor het serveren de salade goed onder mekaar. Smakelijk!


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 723.75 kcal
Koolhydraten 25.35 g
waarvan suikers 7.84 g
Vet 47.38 g
waarvan verzadigd 29.28 g
Proteïnen 36.28 g
Vezels 4.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin