September is Waalse maand bij Foodbag.be! Je kan geweldig veel lekkers vinden bij onze Zuidelijke landgenoten, en dat zetten we deze maand dan ook graag in de kijker (op eerder: proever). 

In september hebben zullen ze een heleboel nieuwe, Waalse leveranciers die extra in de spotlights zetten. Zo kan je elke week een gerecht bij foodbag.be bestellen met een heerlijk, lokaal product uit Wallonië. Zoals:


Leslie's Luikse balletjes


Leslie's Luikse balletjes
Leslie ken je van de Waalse blog "Leslie en cuisine", waar ze haar favoriete recepten deelt en waar je inspiratie vindt voor je tafeldecoratie en restaurants. Leslie volgde zelf een koksopleiding, dus wees maar zeker dat haar balletjes heerlijk zijn! Bekijk recept



Julie Taton's balletjes in tomatensaus met frietjes


Julie Taton's balletjes in tomatensaus met frietjes
Niks boven Belgische klassiekers! En de balletjes in tomatensaus zijn daarbij mijn persoonlijke favoriet. En zeg nu zelf: wat past daar beter bij dan lekkere krokante frietjes? Speciaal voor Foodbag en 15gram deelt Julie Taton haar beste recept. Smakelijk! Bekijk recept



Witte vis met dragonboterpuree en pompoen


Witte vis met dragonboterpuree en pompoen
De dragonboter komt van bij L&L Plaquette uit Mesnil-St-Blaise bij Dinant. Een echt familiebedrijf met ondertussen al de zesde generatie aan het roer van het bedrijf. Laat je weten wat je ervan vond? Bekijk recept



Risotto met buffelmozzarella, champignons en truffeltapenade


Risotto met buffelmozzarella, champignons en truffeltapenade
Deze buffelmozzarella van Buffl'Ardenne uit Neufchâteau is één van de zachtste en smeuïgste van ons land. Ze produceren tot wel 6000 bollen per week en die worden geleverd aan authentieke pizzeria's en michelinrestaurants. Tip: je kan deze zalige mozzarella ook bestellen bij rayon.be! Bekijk recept



Nog meer lekkers uit Wallonië


Bij Foodbag.be kan je ook wekelijks lekkere extra's bestellen, die kleuren ook Waals. Nog tot en met 28 september kan je heel wat ambachtelijke lekkernijen bestellen, zoals:

- Hartige apérokoekjes met kaas en zeezout van Destrée
- Bière des Amis 5,8%
- Ambachtelijke chocoladekoekjes van La Biscuiterie Namuroise
- Melkchocolade met gezouten boterkaramel en quinoa van Clarembeau

Lekkers uit Wallonië

Waalse kookinspiratie


Nog meer lekkers uit Wallonië op het menu? We inspireren je graag nog met deze gerechten!


Vichyssoise met gerookte forel


Vichyssoise met gerookte forel
Vichyssoise is een klassieke Franse soep met aardappel en prei. Je geeft dit zalige zachte soep extra verfijning dankzij de gerookte forel. Must try! Bekijk recept



Luikse salade


Luikse salade
Een ware klassieker van over de taalgrens: Luikse salade oftewel salade Liègeoise. Een heerlijke maaltijdsalade met krieltjes, krokante spekblokjes en boontjes. Bekijk recept



Eend met rabarberchutney


Eend met rabarberchutney
Een origineel Aziatisch recept met rabarber: sappige eendenfilet met een chutney van rabarber en aardbei. Dit moet je proberen! Bekijk recept



Gelakt gehaktbrood met Luikse siroop, boontjes en geroosterde krieltjes


Gelakt gehaktbrood met Luikse siroop, boontjes en geroosterde krieltjes
Vandaag maken we een variatie op Luikse balletjes, met een heerlijk en origineel 'gelakt' gehaktbrood met Luikse siroop. Daarbij serveren we gekookte boontjes en geroosterde krieltjes. Een nieuwe Belgische klassieker? Bekijk recept



Ardens gebraad met raapjespuree, jus en gebakken radicchio


Ardens gebraad met raapjespuree, jus en gebakken radicchio
Sappig, een tikje rokerig en overheerlijk: dit Ardense gebraad is een echte delicatesse. Een heerlijk tegengewicht voor de lichtbittere radicchio. Bekijk recept