Vichyssoise met gerookte forel

25 MIN
4 personen
Vichyssoise met gerookte forel

Vichyssoise is een klassieke Franse soep met aardappel en prei. Je geeft dit zalige zachte soep extra verfijning dankzij de gerookte forel. Must try!

Ingrediënten

  • 160 g gerookte forel, in blokjes
  • 300 g aardappelen, in blokjes
  • 2 prei, in ringetjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 200 ml kippenbouillon
  • 80 ml melk
  • 80 ml room
  • 1 klontje boter
  • 1 bosje bieslook, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de prei samen met de aardappelblokjes aan de boter. Schenk er de bouillon en de melk bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen.
  2. Bind de soep met de room en breng op smaak met peper en zout. Haal ze van het vuur en laat afkoelen.
  3. Verdeel de soep over de borden en leg er de forelblokjes in. Garneer met de bieslook en de tuinkers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 275.16 kcal
Koolhydraten 20.88 g
waarvan suikers 5.31 g
Vet 14.73 g
waarvan verzadigd 7.4 g
Proteïnen 12.85 g
Vezels 5.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin