Eend met rabarberchutney

20 MIN
4 personen
Eend met rabarberchutney

Een origineel Aziatisch recept met rabarber: sappige eendenfilet met een chutney van rabarber en aardbei. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 350 g eendenfilets
  • 500 g krielaardappelen
  • 500 g rabarber, in stukjes
  • 500 g spinazie
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 250 g aardbeien, in blokjes
  • 2 el honing
  • 3 kl boter
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit 1 koffielepel boter in een pan en stoof de sjalotjes glazig. Voeg de gember, peper en zout toe. Laat enkele minuten stoven op een zacht vuurtje.
  2. Voeg de rabarber en de aardbeien bij de sjalotjes en voeg de honing toe. Laat op een zacht vuur stoven tot de rabarber zacht is.
  3. Verhit de overige boter in een andere pan en bak hierin kort de spinazie tot dat die geslonken is. Kruid goed met peper en zout.
  4. Haal de spinazie uit de pan en zet even opzij. Laat opnieuw een klontje boter smelten en bak de krieltjes goudbruin. Kruid bij met peper en zout.
  5. Snijd het vel van de eendenfilets kruisvormig in. Kruid met het vijfkruidenpoeder. Bak de filets op de velkant op een hoog vuur 3 minuten aan. Draai om en laat nog 3 minuten verder bakken.
  6. Snijd de eendenfilets in plakken. Verdeel over de borden. Schep er de spinazie en de rabarberchutney bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 436.52 kcal
Koolhydraten 37.56 g
waarvan suikers 11.68 g
Vet 20.45 g
waarvan verzadigd 9.4 g
Proteïnen 23.12 g
Vezels 9.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin