De dragonboter komt van bij L&L Plaquette uit Mesnil-St-Blaise bij Dinant. Een echt familiebedrijf met ondertussen al de zesde generatie aan het roer van het bedrijf. Laat je weten wat je ervan vond?
Ingrediënten
½ butternut pompoen
500 gr bloemige aardappelen
1 prei
30 gr dragonboter met sjalot (van L&L Plaquette)
300 gr witte vis
½ citroen
olijfolie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de boter alvast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Snijd de pompoen in parten (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven.
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snijd de prei in ringen. Bak in olijfolie op middelhoog vuur in 6-8 min. gaar. Haal uit de pan.
Smelt klein klontje dragonboter in de pan van de prei. Bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Giet intussen de aardappelen af en stamp, samen met de rest van de dragonboter, tot een smeuïge puree. Kruid met zout en zwarte peper (zie tip).
Haal de pompoenparten uit de oven en rasp de zeste van de citroen eroverheen.
Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Pers de citroen eroverheen.
Serveer de vis met de dragonboterpuree en pompoenparten. Smakelijk!