Risotto met buffelmozzarella, champignons en truffeltapenade

30 MIN
2 personen
Risotto met buffelmozzarella, champignons en truffeltapenade

Deze buffelmozzarella van Buffl'Ardenne uit Neufchâteau is één van de zachtste en smeuïgste van ons land. Ze produceren tot wel 6000 bollen per week en die worden geleverd aan authentieke pizzeria's en michelinrestaurants. Tip: je kan deze zalige mozzarella ook bestellen bij rayon.be!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 125 gr risottorijst
  • scheutje witte wijn
  • ½ blokje groentebouillon
  • 50 gr Gran Moravia
  • 2 el truffeltapenade
  • 200 gr champignonmix
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 gr landkers
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de sjalot fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot zo’n 2 min. op zacht vuur. Voeg de risottorijst toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is. Blus met een flinke scheut witte wijn. Verkruimel de bouillon eroverheen en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon).
  2. Laat op zacht vuur sudderen en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door, tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door. Schep de Gran Moravia en truffeltapenade onder de risotto en haal van het vuur (zie tip).
  3. Halveer de grote champignons. Smelt een klontje boter in een pan en laat goed heet worden. Schep de champignons in de pan. Bak 2 min. op hoog vuur, tot de champignons beginnen te 'piepen'. Kruid met flink wat zwarte peper. Verlaag het vuur en laat nog 2 min. bakken.
  4. Halveer de mozzarella.
  5. Schep de risotto in een bord. Schik de champignons, mozzarella en landkers erop. Smakelijk!