Nasi met kip en ei

15 MIN
4 personen
Nasi met kip en ei

Deze nasi is een snel en eenvoudig Oosters eenpansgerecht waarbij rijst gebakken wordt met kip en ei. Ideaal om een restje rijst te verwerken.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in reepjes
  • 400 g basmatirijst
  • 4 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 4 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el arachideolie

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  2. Bak de kippenreepjes gaar in de arachideolie. Voeg de rijst toe en giet er de eieren over. Roer alles goed om tot de eieren gebakken zijn en de rijst warm is.
  3. Besprenkel het gerecht met de sojasaus en werk af met de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 640.26 kcal
Koolhydraten 82.11 g
waarvan suikers 3.81 g
Vet 10.91 g
waarvan verzadigd 2.38 g
Proteïnen 51.58 g
Vezels 1.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin