Arroz con leche

25 MIN
4 personen
Arroz con leche

Arroz con leche is de Spaanse versie van rijstpap, met citroenzeste voor een extra fris dessertje. Mag ook met gouden lepeltje gegeten worden!

Ingrediënten

  • 100 g dessertrijst
  • ½ citroen, zeste
  • 3 eidooiers
  • 500 ml melk
  • 60 g boter
  • 75 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kl kaneel

BEREIDING

  1. Snijd het vanillestokje middendoor in de lengte.
  2. Breng de melk samen met de citroenzeste en het vanille- en kaneelstokje aan de kook.
  3. Schep er de citroenzeste, vanille en kaneel uit en voeg er de rijst aan toe. Laat koken zoals aangegeven op de verpakking van de rijst, tot het een zachte pap wordt. Regelmatig roeren.
  4. Meng er geleidelijk de boter en suiker door en haal van het vuur. Roer er de eidooiers door en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 367.1 kcal
Koolhydraten 35.83 g
waarvan suikers 29.1 g
Vet 21.12 g
waarvan verzadigd 11.47 g
Proteïnen 8.27 g
Vezels 1.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin