Aubergines uit de oven

70 MIN
4 personen
Aubergines uit de oven

Een heerlijk hartverwarmende ovenschotel, met aubergines, mozzarella en tomatensaus. Ideaal als vegetarisch voorgerecht of bijgerecht.

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in plakjes
  • 700 ml tomatensaus
  • 300 g mozzarella, in plakjes
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 30 g bloem
  • 1 el olijfolie
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat een halfuur intrekken.
  3. Dep met keukenpapier het zout van de aubergineplakjes en haal ze door de bloem. Bak ze goudbruin in de olijfolie en laat even uitlekken.
  4. Schenk 1/4de van de tomatensaus uit in een ovenschaal. Leg er de helft van de aubergineplakjes op. Overgiet met opnieuw 1/4de van de tomatensaus en leg daarop de helft van de mozzarella. Strooi er 50 gram parmezaanschilfers over. Herhaal deze handeling een tweede keer.
  5. Zet de ovenschaal 25-30 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is. Serveer goed warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 469.81 kcal
Koolhydraten 23.83 g
waarvan suikers 19.59 g
Vet 28.11 g
waarvan verzadigd 15.11 g
Proteïnen 28.61 g
Vezels 4.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin