Aubergines uit de oven

70 MIN
4 personen
Aubergines uit de oven

Een heerlijk hartverwarmende ovenschotel, met aubergines, mozzarella en tomatensaus. Ideaal als vegetarisch voorgerecht of bijgerecht.

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in plakjes
  • 700 ml tomatensaus
  • 300 g mozzarella, in plakjes
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 30 g bloem
  • 1 el olijfolie
  • zout

BEREIDING

  1. Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat een halfuur intrekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Dep met keukenpapier het zout van de aubergineplakjes en haal ze door de bloem. Bak ze goudbruin in de olijfolie en laat even uitlekken.
  4. Schenk éénvierde van de tomatensaus uit in een ovenschaal. Leg er de helft van de aubergineplakjes op. Overgiet met opnieuw éénvierde van de tomatensaus en leg daarop de helft van de mozzarella. Strooi er 50 gram parmezaanschilfers over. Herhaal deze handeling een tweede keer.
  5. Zet de ovenschaal 25-30 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is. Serveer goed warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 473.31 kcal
Koolhydraten 26.18 g
waarvan suikers 18.69 g
Vet 26.97 g
waarvan verzadigd 13.61 g
Proteïnen 29.99 g
Vezels 4.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin