15 minuten paella

20 MIN
4 personen
15 minuten paella

Paella kan je ook heel snel op tafel toveren, zelfs in 15 minuten, met dit eenvoudige recept. Een handige shortcut voor deze heerlijke Spaanse klassieker.

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet, in stukjes
  • 350 g scampi's, gepeld
  • 250 g paella rijst
  • 150 g erwten
  • 2 el olijfolie
  • 1 plukje saffraandraadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de saffraandraadjes in een kommetje met 80 milliliter heet water.
  2. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  3. Kruid de kip en scampi's met peper en zout. Bak 5 minuten samen aan in de olijfolie. Roer regelmatig.
  4. Schenk het saffraanmengsel, de rijst en erwten bij de kip en scampi's. Meng alles goed door elkaar en zorg dat de rijst loskomt. Laat afgedekt 3 minuten op een laag vuur staan tot alles gaar en warm is. Serveer in een grote pan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 469.69 kcal
Koolhydraten 57.08 g
waarvan suikers 0.13 g
Vet 9.67 g
waarvan verzadigd 1.36 g
Proteïnen 36.57 g
Vezels 2.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin