Geglazuurde zalm met miso en sriracha

25 MIN
4 personen
Geglazuurde zalm met miso en sriracha

Deze geglazuurde zalm met miso en siracha is lekker pikant. Dit makkelijk gerecht eet je best met wat rijst, om de pittigheid van de sriracha te blussen.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 400 g rijst
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 3 el misopasta
  • 50 ml glutenvrije sojasaus
  • 2 el sriracha
  • 60 g rietsuiker
  • 2 el sesamolie

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Mix de sesamolie met de rietsuiker, de sojasaus, de misopasta, de sriracha en de knoflook.
  3. Smeer de zalmfilets in met het srirachamengsel en laat 10 minuten trekken.
  4. Verhit een grilpan op een hoog vuur.
  5. Leg de zalmfilets in de grilpan en bak ze 3 minuten op de huidkant. Zet het vuur nu middelhoog. Draai de zalm om en zet het vuur nu op een zacht vlammetje. Laat nog 1-2 minuten verder garen.
  6. Verdeel de zalmfilets met de rijst over de borden. Werk af met de lente-uitjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 602.55 kcal
Koolhydraten 42.41 g
waarvan suikers 21.98 g
Vet 32.08 g
waarvan verzadigd 6.4 g
Proteïnen 35.86 g
Vezels 1.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin